سه شنبه ۲۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۷
کد مطلب : 105995
بهانه‌گیری برای مقابله با شفافیت

حق مردم نیست رای نماینده‌شان را ببینند؟!

حق مردم نیست رای نماینده‌شان را ببینند؟!

از روزی که دو فوریت طرحی که ۱۷۰ امضا داشت در صحن رای نیاورد تا رای‌های نمایندگان شفاف نشود! هر روز یک دلیل درباره چرایی مخالفت با اجرایی نشدن رای شفاف بیان می‌شود و تاکنون از ۲۹۰ نماینده مجلس تنها حدود ۷۰ نفرشان علنا اعلام کردند که با طرح موافقند و حاضرن دبه صورت خودجوش رایشان را علنی کنند! اما سوال اینجاست که آیا مردم حق ندارند نظرات نمایند‌ه‌ای را که برای حضور در بهارستان معرفی کرده‌اند بدانند تا بهتر بتوانند نماینده‌ خود را در پارلمان مشخص کنند و بدانند نماینده استانشان تا کجا همراستا با خواسته‌های آنها عمل می‌کند؟!
۷۳ نماینده‌ مجلس شورای اسلامی برای کمپین شفافیت آرا اعلام آمادگی کردند. بعد از مخالفت مجلس با یک فوریت طرح شفافیت آرا نمایندگان در روز چهارشنبه احمد امیرآبادی‌فراهانی در توئیتی اعلام کرد که می‌خواهد از اول مهرماه سال ۹۷ به صورت داوطلبانه آرای خود را نسبت به طرح‌ها و لوایح در مجلس شورای اسلامی اعلام کند که بعد از این توئیت بسیاری از نمایندگان طی پیامکی به او اعلام موافقت خود را با پبوستن به "کمپینی به نام شفافیت آراء" بیان کردند.
در همین راستا تاکنون ۷۳ نماینده با این طرح موافق بوند و نامشان جزو داوطلبین شفافیت ثبت شده است که عبارتند از: علی‌اصغر یوسف‌نژاد، نظر افضلی، عبدالرضا عزیزی، سهراب گیلانی، سیدحسن حسینی، محمد باسط‌درازهی، محمد عزیزی، جواد کریمی‌قدوسی، سیداحسان قاضی‌زاده‌هاشمی، حجت‌الاسلام نصرالله پژمان‌فر، هاجر چنارانی، اقبال محمدیان، رحیم زارع، رضا انصاری، سیده حمیده‌زرآبادی، احمد علیرضابیگی، محمد دهقانی نقندر، مرتضی صفاری‌نطنزی، سیدامیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، فریدون احمدی، علی اکبری‌کریمی، محمدرضا منصوری، محمدابراهیم رضایی، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، علی ابراهیمی، سیداحسن علوی، شهاب نادری، حمدالله کریمی، محمدرضا پورابراهیمی، محمدمهدی زاهدی، یحیی کمالی‌پور، محمدرضا ملک‌شاهی، حجت‌الاسلام سیدصادق طباطبایی‌نژاد، سیدمهدی مقدسی، احمد مرادی، حسین هاشمی‌تختی‌نژاد، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، فریدون حسن‌وند، قاسم ساعدی، عامر کعبی، عزیز اکبریان، محمدجواد کولیوند، شادمهر کاظم‌زاده، حجت‌الاسلام عبدالحمید خدری، حجت‌الاسلام احد آزادی‌خواه، محمدعلی پورمختار، حمیدرضا حاجی‌بابایی، حسن بهرام‌نیا، حجت‌الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا، حسن سلیمانی، محمود شکری، ذبیح‌الله نیک‌فر لیالستانی، عباس گودرزی، محمدرضا صباغیان‌بافقی، احمد امیرآبادی فراهانی، محمداسماعیل سعیدی، ضیا‌الله اعزازی ملکی، روح‌الله حضرت‌پور، سیدهادی بهادری، نادر قاضی‌پور، سید تقی کبیری، زهرا سعیدی مبارکه، حجت‌الاسلام احمد سالک کاشانی، علی گل‌مرادی، سیدمحمدجواد ابطحی، حجت‌الاسلام سیدناصر موسوی‌لارگانی، فرهاد فلاحتی، مصطفی کواکبیان، الیاس حضرتی، سیدجواد ساداتی‌نژاد، عباسعلی پوربافرانی، غلامرضا شرفی و یوناتن بت‌کلیا.
اما سوال اساسی اینجاست که ۲۲۰ نماینده دیگر دقیقا کجایند و چه واکنشی به این اقدام خودجوش و داوطلبانه دارند؟! و چرا ترجیح می‌دهند سکوت کنند؟! 

حامی شفافیت از نوع بیرونی!
برخی انگار تا جایی شعار شفافیت می‌دهند و دوستدار قانون آزادی‌بیان و شفافیت هستند که پای خودشان به این ماجرا باز نشود و این شفافیت دامن خودشان را نگیرد.
شاید برای همین است که علی‌رغم فشارهای وارد شده برای واکنش به پویش ایجاد شده هیچ تحرکی از خود به نمایش نگذاشته و ترجیح می‌دهند این همه سر و صدا و مطالبه‌گری را نادیده گرفته و به صورت آرام و خودخواسته چشمشان را روی خواسته مردم ببندند و بگذرند.
اما برخی هستند که علی‌رغم مخالفت با طرح مذکور حداقل شهامت بیان چرایی این مخالفت را دارند در این وادی علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اخیراً در یادداشتی درباره علت مخالفت بهارستان‌نشینان با طرح شفافیت آرای نمایندگان گفته و نوشته: «من با شفافیت حضور و غیاب‌ها و سفرهای نمایندگان و مانند این‌ها موافقم، اما با شفافیت آرای آن‌ها موافق نیستم، زیرا جامعه امروز ما هنوز رشد لازم را در این زمینه پیدا نکرده است. اگر آرای نمایندگان به طرح‌ها و لوایح اعلام عمومی شود، نماینده در حوزه انتخابیه خود مورد آزار و اذیت گروه‌های فشار قرار می‌گیرد، یا به‌موجب نظارت استصوابی حق او در انتخابات بعدی ضایع می‌شود. به همین جهت، ممکن است در محذور واقع شود و رای واقعی خود را اعمال نکند، در حالی که نماینده باید در ابراز رای خود آزاد باشد. لذا این‌جانب این طرح را امضا نکردم و به فوریت آن‌ هم رای ندادم».
هر چند که موضوعی که نایب رئیس مجلس مطرح می‌کند می‌تواند مهم باشد اما در نگاهی کلان‌تر و دیدن کل ماجرا از چشم مردم باید در پاسخ گفت که مردم حقشان است که بدانند نماینده‌شان تا کجا و در چه مقاطعی با نظر آنها موافق است و اگر موافق نیست و دلیل منطقی هم ندارد در انتخابات بعدی به شخص دیگری این نمایندگی را واگذار کنند. اما برای بخشی که به شورای نگهبان هم مربوط می‌شود علی‌رغم توضیحات کدخدایی سخنگوی شورا می‌توان این موضوع را هم بدون در نظر گرفتن این توضیح بسط داد و به مطهری گفت شفافیت رای برای مردم است نه شورای نگهبان چراکه اگر شورای نگهبان بخواهد و دلیل بر تایید رد نماینده در انتخابات‌ها براساس رایی که داده داشته باشد می‌تواند همین الان و پیش از تصویب هر طرحی از رای نماینده باخبر شود.

وعده چند صد میلیاردی در قبال پس گرفتن امضای استیضاح
همین روز گذشته عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس از بده و بستان‌ها برای پس گرفتن امضاهای استیضاح محمد شریعتمداری وزیر صمت خبر داد و گفت: به یک نماینده گفته شده که اگر امضایش را پس بگیرد ۲ واحد صنعتی به ارزش چند صد میلیارد تومان در حوزه انتخابیه‌اش مستقر می‌کنند.
حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر، با بیان اینکه استیضاح شریعتمداری در دستور کار نمایندگان قرار دارد، گفت: یک طرح استیضاح شریعتمداری ۲ هفته پیش با ۷۰ امضا تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد. همچنین طرح استیضاح دوم این وزیر نیز از سوی ۱۲ نماینده تحویل هیئت رئیسه مجلس شد که هر ۲ طرح به کمیسیون صنایع و معادن مجلس ارجاع شده است.
وی با اشاره به تلاش‌ها برای منتفی کردن استیضاح وزیر صنعت در مجلس گفت: در روزهای گذشته شاهد تلاش معاونین وزیر در این زمینه بودیم که وعده و وعیدهای زیادی به نمایندگان می‌دهند. حاجی‌دلیگانی اضافه کرد: در همین راستا یکی از معاونین وزیر صنعت به یکی از نمایندگان پیغام داده که اگر وی امضای استیضاح وزیر را پس بگیرد، ۲ واحد صنعتی به ارزش چند صد میلیارد تومان در حوزه‌های انتخابیه‌اش مستقر می‌کنند.
وی از نپذیرفتن پیشنهاد مذکور از سوی نماینده خبر داد و افزود: آقایان باید وظیفه خود را انجام دهند نه اینکه انجام وظیفه خود را به امتیازگیری از نمایندگان منوط کنند. نماینده شاهین‌شهر افزود: این مسئولین وزارت صنعت به نمایندگان می‌گویند که وزیر تازه یک سال شروع بکار کرده و هنوز مدیران خود را جابه‌جا نکرده و تازه رفته سراغ رئیس‌جمهور و اجازه تغییر و جابه‌جایی مدیران را گرفته است و الان زمان استیضاح وی نیست.
وی با تاکید بر اینکه تا زمانی که منافع مردم تامین نشده دست بردار نیستیم، افزود: بر اثر ضعف مدیریت آقایان، تنها در حوزه انتخابیه اینجانب، ۳۰۰ واحد صنفی تریکو دوز و واحد تولیدی لباس و پوشاک تعطیل و حدود هزار و ۵۰۰ نفر بیکار شدند.
با خواندن این مصاحبه آیا نمی‌توان برای ثانیه‌ای به این فکر کرد که در صورت شفافیت رای‌ها این شائبات برطرف شده و اعتماد مردم به مسئولانشان بیشتر می‌شود؟! اگر همین پویش خودجوش تنها همین خاصیت برطرف کردن شائبات و اعتمادافزایی مردم به مسئولانشان را درپی داشته باشد در نوع خود عالی است.

نویسنده: سوشیانت آسمانی

https://siasatrooz.ir/vdcgyn9qnak9zy4.rpra.html
نام شما
آدرس ايميل شما
کد امنيتی